Evitar productes ultraprocessats alts en greix i/o en sucres afegits 

El consum d’aliments ultraprocessats de forma habitual a la nostra dieta fa que aportem una major quantitat de greixos poc saludables, sucres afegits i sal, i a més, desplaça el consum d’altres aliments més saludables. Això fa que empitjori la qualitat de la nostra dieta i estiguem aportant una quantitat de calories excessives que provoca un augment del risc de sobrepès i obesitat, problemes cardiovasculars, diabetis i un major risc de càncer. 

El consum de galetes, cereals d’esmorzar ensucrats, brioixeria, begudes ensucrades, productes precuinats, entre d’altres, ha augmentat molt en els últims anys, en part, degut a la seva presència en la publicitat, el fàcil accés que tenim a aquests productes i a la facilitat en el consum. De fet, es calcula que una tercera part de les calories que prenem a diari provenen d’aliments ultraprocessats.

Si reduïm o evitem el seu consum obtindrem un benefici per a la salut de qualsevol persona però és important i convenient protegir els infants del consum d’aquests aliments. 

La recomanació de consum en aquests tipus de productes és com menys, millor. Evita comprar aquests productes, ja que si estan per casa, els acabaràs consumint. 

És recomanable que comprem més producte fresc o mínimament processat, com ara fruita fresca, verdures i hortalisses, fruita seca, pa integral, làctics sense ensucrar ni edulcorar...

Reduint el consum de productes ultraprocessats, a més, aconseguiràs reduir els residus que generes ja que solen anar embolicats amb plàstics. I a més, reduiràs la despesa a final de mes ja que no ens aporten cap benefici i estem administrant uns recursos econòmics a aliments “extra”.

 

AECC productes ultraprocessats

 

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Atención gratuita 24h - 7 días