Lliurament dels 'Premis d'Estímul per a la implantació i increment de la participació en el Programa de Cribratge de Càncer de Còlon a les Illes Balears'

Illes Balears - 18/05/2023

· Premis dotats amb una quantia de 3.000 euros per als dos primers guardonats i de 1.500 euros per al tercer i quart lloc
· L'objectiu dels Premis és reconèixer, estimular i donar suport als professionals per la seva dedicació a la implantació i estabilitat del Programa a les Illes

L'Associació Espanyola Contra el Càncer ha lliurat els Premis d'Estímul per a la implantació i increment de la participació en el Programa de Cribratge de Càncer de Còlon a les Illes Balears, convocats en el marc del Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon de 2022 amb l'objectiu de reconèixer, estimular i donar suport als professionals per la seva dedicació a la implantació i estabilitat del Programa a les Illes.

El jurat, format pel Dr. José Reyes, president de l'Associació a les Illes Balears, qui també va exercir el vot delegat pel Dr. Francisco Albertí, representant del Govern dels Illes Balears; el Dr. Carles Recasens, president del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears; el Dr. Joan Besalduch, president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, i la Dra. Pilar Roca, en representació de la Universitat de les Illes Balears, ha premiat, sobre la base de la seva rellevància i aplicabilitat, els següents projectes:

- 1r premi, dotat amb 3.000 euros, a la candidatura de Marita Grimanesa Trelles Guzman, de l'Hospital Comarcal d'Inca: 'Anàlisi dels resultats de les dues primeres rondes del cribratge del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte de l'àrea de Tramuntana de les Illes Balears'.
- 2n premi, dotat amb 3.000 euros, a la candidatura d'Álvaro Brotons García, de l'Hospital Universitari Son Llàtzer: 'Estratègies per a millorar la participació en el Programa de Cribratge de Càncer Colorectal a nivell de l'Atenció Mèdica en Primària i Especialitzada'.
- 3r premi, dotat amb 1.500 euros, a la candidatura de Joaquín Fernández García, de l'Hospital Universitari Son Espases: 'Valoració de la prescripció digital per a la preparació per a colonoscòpia en el Programa de Cribratge de Càncer de Còlon de les Illes Balears'.
- 4t premi, dotat amb 1.500 euros, a la candidatura de Roi Ribera Sánchez, de l'Hospital Universitari Son Llàtzer: 'No t'ocultis'.

El Dr. José Reyes, president de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears, va revelar el nom dels premiats i va lliurar els Premis, acompanyat pel Dr. Joan Besalduch i la Dra. Pilar Roca, en un acte institucional que va tenir lloc a la Seu Provincial de l'Associació i que va finalitzar amb un aperitiu saludable.

Reyes va recordar que "aquests Premis busquen atorgar reconeixement als professionals i als seus projectes per al bon acompliment del Programa de Cribratge de Càncer de Còlon en la nostra Comunitat, propiciant així una cultura de treball orientada a la qualitat i la productivitat i al major compromís per part dels especialistes en el correcte desenvolupament del Programa".

Els Premis formen part del Pla d'Impuls de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears al Programa de Cribratge de Càncer de Còlon. Aquest Pla d'Impuls inclou una línia de capacitació i incentiu per a residents de digestiu que participen en el Programa i una línia d'acolliment a especialistes de digestiu procedents d'altres Comunitats Autònomes o d'altres països per a treballar en el Programa a les Illes Balears.

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Atención gratuita 24h - 7 días