Nens i nenes amb germans o pares amb càncer marxen de colònies amb l’AECC de Barcelona

Barcelona - 30/08/2021

Del 5 al 9 de setembre, 54 nens i nenes d’entre 17 i 7 anys gaudiran d’unes colònies gratuïtes organitzades per l’AECC de Barcelona, en plena natura a la casa “Castell de Fluvià” (Sant Esteve de Palautordera), al peu del Parc Natural del Montseny. Tots els participants tenen una cosa en comú: tenen un membre de la seva família nuclear malalt de càncer, ja sigui el seu germà o germana, pare o mare.

Els campaments tenen l’objectiu que els participants gaudeixin d’un espai de diversió on poder parlar amb altres companys que viuen la mateixa situació. Mitjançant activitats terapèutiques, amb tallers psicoeducatius, però també activitats lúdiques com gimcanes, excursions, manualitats, jocs de nit o piscina, aquests petits podran compartir i expressar la seva experiència personal.

A més a més, enguany es potenciaran aspectes des de la promoció de la salut per proporcionar eines i consells pràctics per al seu dia a dia.

“Aquest any abordarem les necessitats emocionals des d’una perspectiva integral incorporant la visió des de la promoció de la salut. Els responsables de benestar emocional, corporal i prevenció han dissenyat tallers on es treballaran aspectes importants en la salut, com la importància d’una alimentació saludable i la identificació de les emocions; però sempre en base a diversos jocs”, explica Teresa López-Fando, Coordinadora de Programes i Serveis de l’AECC-Barcelona i directora de les colònies.

Per a les famílies, aquestes colònies són “necessàries per poder normalitzar la malaltia, desconnectar del dia a dia, relacionar-se amb nens i poder ajudar-se entre tots i totes”, segons es recull d’una enquesta realitzada per l’entitat entre els pares i mares.

A l’igual que l’any passat, des de l’AECC de Barcelona hem mantingut totes dues edicions dels campaments, per a germans i per a fills de malalts de càncer, compartint dates i ubicació de manera que les Colònies AECC arribaran a les seves 17a i 5a edició, respectivament.
Totes les activitats es duran a terme seguint les indicacions, mesures higienicosanitàries i els Criteris Generals per a l’Organització de les Activitats de Lleure Educatiu establerts per la Generalitat de Catalunya.

Les colònies compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya amb càrrec a l'assignació del 0,7% de l'IRPF.

 

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Infocancer 24h - 7 días