“El plat saludable” ens permet veure les proporcions per grups d’aliments que hauríem de menjar tant al dinar com al sopar.
- Fes que la meitat de la quantitat que menges al dinar i sopar sigui a base de verdura. (1/2 plat).
Aporta colors i varietat als teus plats mitjançant verdures de temporada. Alterna tipus de coccions i preparacions (amanides, gaspatxos, cremes de verdura, verdures saltejades, verdures al forn, escalivada, samfaina,...)
Es recomana arribar almenys a les 2 racions de verdura al dia, i per tant, han de constar sempre i en quantitat en el dinar i en el sopar.
- La proporció de farinacis en el plat ha de ser ¼ i opta per les versions integrals sempre que sigui possible.
Ves alternant el consum durant la setmana de farinacis com ara la pasta integral, l’arròs integral, el pa integral, la patata o les llegums, entre d’altres. El consum d’aliments integrals ens ajudarà a incrementar el consum de fibra a la nostra dieta. Tenint en compte que necessitem almenys 30 grams de fibra al dia, si optem per aliments integrals (arròs integral, pa integral o pasta integral) a més de fruita, verdura, llegums i fruits secs, arribarem a les recomanacions marcades.
- Opta per proteïna de qualitat en el ¼ de plat restant.
- Escull carn blanca per sobre de la carn vermella i/o processada
- Alterna el consum entre peix blanc, blau i marisc
- Consumeix entre 3 i 4 racions a la setmana de llegums
- Opta pel consum d’ous 3-4 vegades a la setmana, és una bona font proteica.
- Els postres a base de fruita o iogurt natural sense ensucrar.
- L’aigua és la beguda per excel·lència! Acompanya els teus àpats amb aigua.
Per posar-vos més fàcil el plat saludable us hem preparat un recull
de receptes adequades al producte de temporada.
Atención gratuita 24h - 7 días