Posem-ho en pràctica!

 

  1. Dona més importància a les fruites i verdures! Han de ser la base de la nostra alimentació. Compleix les 3 racions de fruita i les dos de verdura diàries com a mínim! I recorda que han de ser de temporada!
     
  2. Els llegums, degut a les propietats beneficioses que tenen i el seu baix cost econòmic i ambiental, han de ser unes de les nostres gran aliades. Consumeix 3-4 racions de llegums a la setmana. Tens moltes opcions! 
     
  3. Consumeix farinacis de gra complet (integrals), així obtindrem la quantitat de fibra necessària. Opta per arròs integral, pasta integral o pa integral. 
     
  4. Redueix el consum de carn vermella, sobretot de carn processada. Escull carn blanca (pollastre, gall d’indi o conill). 
     
  5. Consumeix peix i marisc 3-4 cops a la setmana i ous, 3-4 cops a la setmana.  
     
  6. Els làctics (llet, formatge i iogurts sense endolcir) ens aporten proteïnes, vitamines i calci entre altres minerals, per aquest motiu es recomana consumir-ne de 1-3 vegades al dia
     
  7. Evita el consum d’aliments ultraproccesats (galetes, cereals d’esmorzar ensucrats, brioixeria, plats precuinats, patates xips, snacks salats,...)
     
  8. Evita el consum de begudes alcohòliques i begudes ensucrades
     
  9. Compra més al mercat, així reduirem residus i evitarem temptacions ja que al mercat no hi ha tants aliments ultraprocessats. 
     
  10. Crea un ambient saludable a casa, no compris aliments que no són saludables i fes que els aliments saludables (fruita, fruits secs,...) estiguin accessibles fàcilment i presenta’ls de forma atractiva. Tingues sempre un bol amb fruita visible a la cuina o si prefereixes la fruita freda, talla-la a trossos i guarda-la dins d’un recipient hermètic a la nevera. D’aquesta manera, sempre disposaràs fàcilment d’una alternativa saludable. 


 

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Atención gratuita 24h - 7 días