El 68% dels professionals de les cures pal·liatives reclamen més recursos per promoure la recerca

Barcelona - 08/10/2021

L’Associació Contra el Càncer, en col·laboració  de la  Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, ha fet una enquesta entre els professionals que treballen en aquest àmbit a Catalunya i que posa de manifest la dificultat d’accés a recursos per la recerca en cures pal·liatives. El 68% manifesta no tenir recursos per a poder promoure la recerca i la docència. Només un 28% afirma que pot desenvolupar funcions de recerca dins de les seves tasques.  

Totes dues organitzacions demanen equitat pels malalts que han de poder beneficiar-se dels resultats d'una recerca integral, des de la identificació dels pacients amb necessitats pal·liatives, el diagnòstic, fins al tractament. Segons aquesta enquesta, el 64% dels equips manifesten que més del 51% total dels pacients que atenen son pacients oncològics. Caldria avançar, encara més, en disposar de més coneixement sobre el control de símptomes, sobre el tractaments emprats, sobre l’atenció psicològica i social, sobre l’impacte que els genera la malaltia a tots nivells.

Per l’Associació Contra el Càncer i la  Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives  és  important  garantir la continuïtat d’una assistència de qualitat, al mateix temps que no es desatén la recerca. En aquest sentit, és important promoure l’aplicació dels coneixements existents sobre les cures pal·liatives, formant a aquelles persones en qualsevol dels recursos que intervenen en l’atenció de persones amb necessitats pal·liativesLa Fundación Científica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, l’entitat social  i privada que més fons destina a la recerca en càncer a Espanya, està finançant actualment a l’Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d’Hebron un projecte de recerca que està portant a terme el doctor Marco Inzitari.

Arrel dels resultats d’aquesta enquesta, l’Associació Contra el Càncer, en col·laboració  de la  Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, iniciaran un treball conjunt per aconseguir aquesta equitat en recerca, promoure projectes de recerca que permetin comprendre millor totes aquelles situacions per a poder oferir un millor benestar a les persones malaltes i les seves famílies, i que totes les persones amb necessitat pal·liatives tinguin accés als resultats de recerca.

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Infocancer 24h - 7 días