Campanya de conscienciació per a prevenir el càncer de pell: la importància de protegir-se adequadament del sol

Illes Balears - 25/05/2023

· L'any 2022, es van diagnosticar a les Illes Balears 133 nous casos de melanoma
· En el Dia Mundial del Melanoma es van instal·lar carpes informatives a Palma, Inca, Manacor, Maó i Ciutadella; les carpes previstes a Eivissa i Formentera van haver de suspendre's per causes meteorològiques (pròximament hi haurà noves dates)

El 23 de maig se celebra el Dia Mundial del Melanoma i l'Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears i el Col·legi Oficial de Farmacèutics dels Illes Balears (COFIB) van posar en marxa un any més la seva campanya conjunta de prevenció de càncer de pell, en la qual incideixen en la importància de protegir-se adequadament del sol.

L'any 2022, es van diagnosticar a les Illes Balears 133 nous casos de melanoma de pell. "Un tipus de càncer altament prevenible si es prenen mesures de protecció solar com evitar l'exposició en les hores de màxima intensitat, aplicar-se el fotoprotector abans d'exposar-se al sol i repetir adequadament l'aplicació, mantenir-se sempre hidratat i utilitzar altres elements com ulleres, gorra, roba… per a protegir-se adequadament en les activitats a l'aire lliure", va destacar el president de l'Associació a les Illes Balears, el Dr. José Reyes, durant l'esdeveniment de posada en marxa de la campanya conjunta.

La vocal de dermofarmacia del COFIB, Aina Bordoy, va recordar "la importància d'utilitzar fotoprotector tot l'any, fins i tot en dies ennuvolats, ja que la radiació ultraviolada traspassa els núvols i els cristalls".

Durant el matí del dia 23, farmacèutics del COFIB i voluntaris de l'Associació van atendre les carpes informatives en el centre de Palma (c/ Sant Miquel, cantonada amb la Plaça de la Porta Pintada), en la Plaça de la Llibertat d'Inca, carrer Bosch de Manacor, Plaça de l'Esplanada de Maó i en la Plaça Artrutx de Ciutadella. Les carpes previstes en el moll del port a Eivissa i en la Plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier de Formentera es van haver de suspendre per causes meteorològiques i es programaran de nou en pròximes dates.

Durant aquesta acció, les persones interessades van poder conèixer el seu fototip de pell després d'un mesurament individual de melanina, se'ls va indicar quina és la protecció solar que necessiten i se'ls va lliurar una mostra de protecció solar adequada.
 

Concurs de dibuix infantil sobre 'Protecció Solar'

A més de les carpes informatives, totes dues entitats han convocat la tercera edició del concurs de dibuix infantil sobre 'Protecció Solar'. L'objectiu és involucrar a la població infantil en l'important paper que juga la protecció solar en la cura de la salut i la prevenció del càncer de pell.

Aquest concurs està dirigit a escolars d'entre 6 i 12 anys i el termini per a presentar els dibuixos i optar a fantàstics premis (com un viatge a Port Aventura, cortesia de Viatges Kontiki i Fundació Port Aventura; vals de regal de la papereria Folder o entrades per a Palma Aquarium) és el pròxim dia 31 de maig.

La novetat d'enguany serà el sorteig d'un 'Kit Divertit i Saludable' entre totes les classes participants del cicle inicial d'Educació Primària (1r i 2n curs), cicle mitjà (3r i 4t curs) i cicle superior (5è i 6è curs) que s'han inscrit com a grup. Els premiats es coneixeran el pròxim dia 10 de juny.

Infocancer 24 horas telefono 900100036
Atención gratuita 24h - 7 días