L'Associació difon la labor de les investigadores contra el càncer amb una trobada digital entre milers d'estudiants d'Espanya
L'Associació Contra el Càncer, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que cada any se celebra l'11 de febrer, organitza diferents accions amb l'objectiu de posar en valor la labor de les investigadores contra el càncer amb diverses activitats. L'activitat principal és la trobada digital `Living Science´. Una cita que acostarà la ciència a més de 6.000 estudiants de tot el país amb l'objectiu d'explicar i difondre la labor d'investigadores contra el càncer i despertar la vocació de nenes i joves. Participaran: Esther Riambau, CEO, consellera delegada i Cofundadora de Oniria Therapeutics, S.L., Ajuda AECC IMPACTE 2023. La Dra. Ana Ortega, cap del laboratori de Metabolisme en Càncer i Envelliment del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa., Ajuda Lab AECC 2023. També Marta Molina, Investigadora predoctoral AECC Madrid 2023 de la Fundació per a la Recerca Biomèdica Hospital Universitari Porta de Ferro.
L'Associació Contra el Càncer implanta mesures a la conciliació en les seves convocatòries d'ajudes. Les investigadores AECC lideren les sol·licituds de les ajudes a Talent, representant de mitjana el 66% de les ajudes adjudicades. L'adjudicació de l'ajuda AECC Postdoctoral en 2024 s'ha situat en el 71.3% de dones. Aquestes xifres indiquen una tendència a la igualtat en les etapes primeres de la carrera investigadora, consolidant-se tant l'accés com la seva promoció, i retardant-se la caiguda en la representació de dones a etapes més consolidades.
L'Associació continua treballant perquè el seu futur en la recerca sigui estable. Actualment la taxa de supervivència en càncer és en homes del 55,3% i en dones del 61,7%, l'objectiu és aconseguir el 70% l'any 2030. Per a aconseguir-ho, és imprescindible que la societat, en el seu conjunt, s'uneixi a la iniciativa de “Tots contra el càncer”. Per a promoure la visibilitat del treball de les dones en la ciència, l'Associació, a més de la trobada digital `Living Science´, organitza exposicions, fuita room i la plataforma digital de testimoniatges, enllaç, d'investigadores contra el càncer.
Plataforma “Investigadores contra el càncer”: