CONSELL NACIONAL

És l’òrgan de govern, d’administració i de representació de l’Associació. Està format per vint consellers, escollits per l’Assemblea General, segons els estatuts de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

El seu mandat és de quatre anys i poden ser reelegits un sol cop de manera consecutiva.

El Consell Executiu de l’Associació es reuneix de manera periòdica per articular la representació, el govern i l’administració de l’Associació, per dirigir-la i administrar-la, i per organitzar, supervisar i donar continuïtat als seus diferents serveis.

El Consell Executiu actual de l’Associació Espanyola Contra el Càncer està format per:

President

Ramón Reyes Bori
Doctor en Ciències i llicenciat en Bioquímica per la Universitat Complutense de Madrid. Va exercir com a professor adjunt a la Universitat Autònoma de Madrid i ha treballat en recerca al Centre de Biologia Molecular (CBM) de Madrid. Ha exercit diferents responsabilitats de direcció en la indústria farmacèutica i ha estat soci responsable per a Espanya de les pràctiques de salut i tecnologia a l’empresa global de consultoria de direcció Egon Zehnder.

 

Vicepresidenta institucional:

Ana Plaza Arregui
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i en Geografia i Història. Experta en l’àmbit financer i la gestió amb experiència principalment en el sector de les TIC, en funcions de CFO, relació amb inversors i direcció general. Ha estat directora general de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE). Ha desenvolupat la seva carrera professional a Microsoft, Telvent, Abengoa i PWC.

Vicepresident territorial

Jose Manuel Ramon Cajal

President de la Seu Provincial d’Osca Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Especialista en Obstetrícia i Ginecologia. Actualment dirigeix a l’Hospital San Jorge d’Osca el programa de cribratge de càncer de cèrvix del sector, juntament amb el servei d’anatomia patològica i centres de salut d’atenció primària. Dirigeix la unitat de patologia cervical juntament amb la consulta monogràfica del tema. Membre de la unitat de mama de l’hospital i del comitè hospitalari de tumors. Vicepresident del Col·legi de Metges d’Osca i vocal de la Junta Directiva Nacional de l’Associació Espanyola de Patologia Cervical i Colposcòpia. Vicepresident missió: Laureano Molins Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Cap del Servei de Cirurgia Toràcica, Hospital Clínic i Sagrat Cor, Barcelona. Professor associat de Cirurgia de la Universitat de Barcelona. European Board of Thoracic and Cardiovascular Surgery - FETCS (2001).

Secretària: 

Coloma Armero

Llicenciada en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Dret Comunitari al Col·legi d’Europa de Bruges (Bèlgica). Sòcia d’Uría Menéndez al Departament Mercantil i membre del Consell d’Administració d’aquest despatx fins a finals de l’any 2008. Actualment, és consellera de Mutua Madrileña; consellera i presidenta de la Comissió d’Auditoria de Cemex Latam Holdings; copresidenta de la secció de Dret Societari i Govern Corporatiu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid; Àrbitre, en el camp de l’arbitratge societari, de la Cort d’Arbitratge de Madrid, de la Corte Española de Arbitraje i de la Cort d’Arbitratge del Col·legi d’Advocats de Madrid, i vocal del Consell de Col·legis d’Advocats de la Comunitat de Madrid.

Vicesecretària:

Gloria Puy Fernández

Doctora en Dret per la Universitat de Huelva. Professora titular de Dret Mercantil a la Universitat de Huelva. Ha ocupat diferents càrrecs acadèmics a la Universitat de Huelva i és autora de diverses publicacions especialment en l’àmbit del govern corporatiu i de l’economia social.

Tresorer:

Tomás Morales

Director economicofinancer expert en gestió del canvi en els sectors de mitjans de comunicació (TELEMADRID), telecomunicacions, (ORANGE I RETEVISIÓN), serveis i financer (PROSEGUR i GRUPO LICO). Actualment és director economicofinancer de Radio Televisión Madrid, SA, i conseller de la societat filial, productora Multipark. Guardonat per la revista “Actualidad Económica” i la firma KPMG, com un dels millors 100 directors financers, (CFO), d’Espanya l’any 2015.

Vicetresorera:

Carmen Recio

Doctora en Ciències, llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Autònoma i MBA per la Universitat de Houston. Àmplia experiència en consells d’administració, transformació digital, fusió i integració d’empreses, relacions institucionals, talent, RSC i en gestió de projectes i equips internacionals. Els darrers 20 anys de la seva carrera professional els ha dut a terme en el sector tecnològic com a secretària general i del consell, així com a consellera executiva en els consells d’Orange España i de Jazztel PLC. Secretària general i fundadora de l’associació digitalES. Membre de la junta directiva d’adigital. Ha estat membre del patronat de la Fundació Mobile World Capital, de la Fundació COTEC per a la innovació i de la Fundació Orange. Ha ocupat altres càrrecs a PWC, Aon i Syracuse University.

Consellers 

Manuel Aguilar, vocal del Consell Nacional

Llicenciat en Dret a la Universitat de Santiago de Compostel·la i diplomat en direcció de l’Administració Autonòmica de Galícia. Va ser director general de Serveis Socials de la Conselleria de Sanitat i Serveis Socials. Xunta de Galícia, posteriorment director de l’Obra Social de Caixa Galicia, també d’Acció Social de Novacaixagalicia i de la Fundació EMALCSA, a més de membre de consells d’administració d’entitats de gestió urbanística i de serveis socials i sanitaris. Ha estat assessor de les conselleries de Política Social i de Sanitat.

Pedro Pastor, conseller territorial zona Est

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat d’Extremadura, especialitzat en medicina geriàtrica i de valoració d’incapacitats. Ha estat membre de la junta directiva del Col·legi de Metges de Càceres i defensor dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de Salut de la Comunitat Autònoma d’Extremadura, a més de voluntari i vocal de l’Associació Contra el Càncer Càceres des de l’any 2017. 

Mª Victoria Fernández, consellera territorial zona Sud

Diplomada en Assessoria Fiscal i llicenciada en Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i postgrau en Assessoria i Fiscalitat per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Va ser directora general de Globalcaja i actualment és membre d’IESE Women International Leadership Lounge (IWILL) i presidenta de la Comissió Indústries Agroalimentàries de la Cambra de Comerç, càrrecs que compagina amb la direcció d’Integrated Business Strategic Consulting, una companyia d’assessoria estratègica empresarial.

Carlos Barrabés, vocal del Consell Nacional

Gran referent mundial en el món emprenedor, el Fòrum Econòmic Mundial el va incloure a la llista de Joves Líders Mundials el 2010. Lidera el grup Barrabés, que té nombroses empreses dedicades a aportar solucions tant estratègiques com de productes per al desenvolupament del seu negoci en línia. Ha format part dels consells assessors de grans empreses multinacionals i dona conferències en diversos països sobre temes d’innovació. 

Mª Auxiliadora Cabanás, vocal del Consell Nacional

Llicenciada en Medicina amb l’especialització de psiquiatria, treballa des de fa més de 40 anys en diversos centres de salut de la ciutat de Còrdova que formen part del Servei Andalús de Salut. Ha col·laborat amb diverses ONGs que treballen amb col·lectius desfavorits.

Ángel Losada Vázquez

Catedràtic de Comunicació Corporativa en la Universitat Pontifícia de Salamanca. La seva activitat investigadora i docent se centra en el lideratge i la seva influència en els processos d'aprenentatge i transformació de les organitzacions. A nivell professional ha treballat com a consultor en comunicació empresarial, institucional i política.
Forma part de xarxes internacionals de col·laboració amb acadèmics i professionals que han resultat de les seves estades internacionals als Estats Units (Dayton, Memphis, Cleveland, Dallas, Sant Antoni), Xile, Guatemala, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Portugal, i de visites acadèmiques a l'Equador, el Brasil, l'Argentina, l'Uruguai, Mèxic i la Xina.
Des de juliol de 2021 és president provincial de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Salamanca i vocal del Comitè de Comunicació del Consell Nacional.

Maria Cortina Aurrecoechea

Llicenciada en Dret per la Universitat de Deusto amb gairebé 35 anys d’experiència en comunicació i RSC, des de periodista econòmica, fins a directora global de comunicació, afers públics i RSC de Siemens Gamesa, Siemens España i NH Hoteles; Comunicació a Telefónica, i la Secretaria d’Estat d'Hisenda. Membre de la junta directiva de Dircom i cofundadora i vicepresidenta de “Multinacionales Marca España”. Coach certificada, programa de director de fundacions a AEF. Actualment, directora global de Compromís Social de Siemens Gamesa i consellera de la Global Leadership Communications Association, on representa Europa.

Pilar Garrido

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Madrid i especialista en Oncologia Mèdica, es va doctorar cum laude l’any 1993. Actualment, treballa al Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Ramón y Cajal com a responsable de la Unitat de Tumors Toràcics. Escollida vocal de la junta directiva de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO) 2018-2020, forma part de comitès i grups de treball internacionals entre els quals destaca ESMO Women for Oncology (W4O) centrat a conscienciar i potenciar la igualtat d’oportunitats en el desenvolupament professional per a les dones oncòlogues. Presidenta de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) durant el període 2013-2015, va ser la primera dona a ocupar aquest càrrec. Professora de la Facultat de Medicina a la Universitat d’Alcalá de Henares.

José María Martin Moreno – València

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Granada. Doctor en Salut Pública, Epidemiologia i Gestió Sanitària per la Universitat de Harvard. Acadèmic de Número de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana i Acadèmic Corresponent Nacional de la Reial Acadèmia Nacional de Medicina d’Espanya. Catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València, i Facultatiu Mèdic Cap de la Unitat de Docència i Difusió del Coneixement de l’Hospital Clínic Universitari de València. Senior Adviser de la Divisió de Sistemes de Salut i Salut Pública de la Regió Europea de l’Organització Mundial de la Salut.

Nieves Mijimolle Cuadrado

Doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Autònoma de Madrid. Llicenciada en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid. Exerceix com a directora tècnica d’Ortopèdia i com a farmacèutica titular, a més d’exercir com a professora en el Màster d’Ortopèdia d’Alcalá de Henares, Madrid. Vocal d’Ortopèdia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid.

Laura Ruiz de Galarreta - Presidenta de la Seu Provincial de Madrid

Periodista. Actualment és directora general de Taller de Editores (VOCENTO). Ha estat directora general de la Dona de la Comunitat de Madrid i també directora general de Voluntariat i Promoció Social. També va ser professora associada de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra.

María Dolores Serrano Parra - Presidenta de la Seu Provincial de Conca

Infermera, psicopedagoga. Doctora en Infermeria per la Universitat de Castella-la Manxa. Professora titular de la Universitat de Castella-la Manxa. Degana de la Facultat d’Infermeria de Conca fins al 2016. Vocal de la Càtedra UCLM-Fundación per al Desenvolupament de la Infermeria. Investigadora principal del grup PROSYCAV (Promoció de la Salut i Qualitat de Vida). Directora del curs d’expert “Atenció Global a Persones amb Ferides Complexes”.

Directora general: 

Sra. Noema Paniagua Ferrer